|

Marija Mazalin: omiljena gastro influencerica naših prostora

Ukoliko ste na TikToku, možemo garantirati da ste čuli za “čokoladne zobene kolačiće”, recept koji je bio jedan od najkorištenijih soundova krajem 2022. godine. Iza njega stoji Marija Mazalin, gastro influencerica koja broji više od 300 tisuća pratitelja na TikToku te gotovo 400 tisuća na Instagramu.

Marija Mazalin je na društvenim mrežama počela objavljivati recepte još u vrijeme pandemije, a prepoznatljivi su po tome što su jednostavni, brzi te ih svatko može napraviti. Upravo zbog te jednostavnosti Mariju vole svi, bez obzira na to snalaze li se u kuhinji ili su tek početnici.

@marijamazalin

Najjednostavnijj cannelloni❣️ SASTOJCI – ulje – 1 veliki luk – 400g mljeveno meso – 3 žlice koncentrata rajčice – 1.5 žličice soli, 1 žličica papra i 1 žličica granuliranog češnjaka – 250g cannelloni – 400g paradajz umak (ovdje je salsa, može i basilico, napoletana i sl. ili obična passata) – 150g sir po izboru (ovdje je mozzarella 100g (krivo piše 200g u videu) i cheddar 50g) RECEPT 1. Na zagrijanom ulju izdinstajte usitnjeni luk oko 10min na laganijoj vatri uz povremeno miješanje dok ne postane mekan i staklast 2. Dodajte mljeveno meso, usitnite ga kuhačom u tavi, začinite i pecite 7-10min dok skroz ne promijeni boju 3. Umiješajte koncentrat rajčice pa i 100ml vode te krčkajte oko 5min na srednjoj vatri dok voda ne ispari (povremeno miješanje da ne zagori od dolje) 4. U tepsiju stavite 200g odabranog paradajz umaka (to je pola one klasicne teglice od 400g) 5. Punite cannellone mesom da su 2/3 puni pa ih redajte u tepsiju (punite ih uz pomoć žličice ili meso prebacite u plastičnu vrećicu, odrežite joj vrh i istiskajte iz nje u cannelone, dlanom zatvorite donji otvor 6. Na cannellone stavite jos 200g paradajz umaka i prelijte sa 100ml vode 7. Tepsiju zatvorite aluminijskom folijom i stavite na 30min u pećnicu na 200’C 8. Otkrijte, stavite sir na cannellone i zapecite otkriveno jos 15min #cannelloni #recept #jednostavnirecepti #recipe #easyrecipe #rucak #vecera #mljevenomeso #easyrecipe #lunch #dinner #mincedmeat #pasta #tjestenina

♬ original sound – Marija Mazalin

Food bloggeri i gastro influenceri sve su traženiji na društvenim mrežama, a razlog tomu je što nam daju svakodnevne inspiracije što da spremamo ili nam jednostavno daju kreativniji i drugačiji pogled na namirnice koje koristimo u svakodnevnom životu i koje su nam pomalo postale dosadne.

Ono što je istaknulo Mariju Mazalin, osim ugodnog glasa i jednostavnih recepata, je što uz ideje za ručak ili doručak na njezinom profilu možete pronaći i ideje za brze i zdrave snackove, za fine i jednostavne slastice ili ideje za brzi finger food ako vam dolaze gosti. Također često snima zdrave ili niskokalorične obroke, kao i međuobroke poput smoothieja i zobenih kaša. Ukratko, među njezinim receptima možete pronaći ponešto za svakoga.

@marijamazalin

Tortilja torta / tortilja pull apart 😍 Recept👇| Tortilla pull apart ❤️ SASTOJCI • 10ak tortilji (imajte 2 pakiranja pa koliko treba za kalup) • bar 400g sira (gauda, cheddar i sl.) • oko 200g salame (preferiram neku jaču, ljutu, da se više osjeti, npr. kulen) • passata i/ili ketchup • mozzarella 100-200g (u videu je 200g) RECEPT 1. Upalite pecnicu na 200’C 2. Na tortilju ide sloj passate ili ketchupa (ili oboje pomiješajte), pošteni sloj sira i 4-5 kriški salame 3. Čvrsto zarolajte tortilju kao u videu i prerežite na 4 dijela 4. Posložite u kalup za tortu jedno do drugoga (moj kalup je 26cm) 5. Gore izribajte mozzarellu (opcionalno, može i bez toga) 6. Pecite 20-30min, ovisi o jačini pećnice – dok se sir skroz ne otopi #tortilja #torta #recept #tortilla #pullapart #recipe #povlacilice #cake #jednostavnorecepti #easyrecipes #delicious #rucak #vecera #ideja #lunch #dinner #idea #yummy #foodporn #tasty #marijamazalin

♬ original sound – Marija Mazalin

U jednom od intervjua istaknula je kako joj je uzor u kuhanju baka Marta čije recepte i dan danas koristi i voli. Tako nam je otkrila recepte za bakinu savijaču, ruža pogaču i mnoge druge. Ono što je sigurno, od bake je naslijedila ljubav prema kuhanju te je upravo ta ljubav razlog zašto joj svako jelo ispadne dobro.

@marijamazalin

Bakina ruža pogača❣️😍🤤 SASTOJCI – 600g glatko brašno – 1 suhi kvasac – 1 žlica soli – 1 žlica šećera – 2 jaja – 50g ulja – 250g mlijeko – 100g maslac sobne temp. – jaje za premazivanje – sezam RECEPT 1. 550g brašna, 1 suhi kvasac, sol, šećer, jaja, mlijeko i ulje izmiješajte u zdjeli i zamijesite (rukama, robot s kukom, ili mikser spiralni nastavci) —> ja radim sa suhim kvascem i uputama gore, ali baka koristi svježi i prvo ga aktivira (1/2 svježeg kvasca (21g) – izmrvi ga u zdjelici i promiješa sa 1 žlicom brašna (od uk. količine), šećerom i mlakim mlijekom. Pokrije na 10min. U velikoj posudi izmiješa ostatak brašna i sol, napravi rupu u sredini gdje doda i izmiješa aktivirani kvasac, jaja i ulje. Kuhačom onda izmiješa sve skupa te dalje mijesi • mijesi se dok se tijesto ne odavaja od rubova (ako se ne odvaja nakon 5min, dodajte po malo dodatnih 50g brašna dok se ne odvaja 2. Na malo pobrašnjenoj podlozi formirajte otprilike kuglu i stavite da se diže u pobrašnjenu zdjelu pokriveno prozirnom folijom i krpom 1.5-2h (ovisno o toplini sobe) dok se tijesto ne udvostruči 3. Na malo pobrašnjenoj podlozi premijesite tijesto u kuglu i razvaljajte u dugački pravokutnik 4. Premažite maslacem sobne temperature (alternativno možete izribati hladan maslac) 5. Zarolajte što čvršće po dužem dijelu – dio po dio tijesta povlačite prema dolje pa rolate prema gore pritom ga stišćući cijelo vrijeme 6. Dodatno razduljite tijesto kada je već zarolano (po potrebi) 7. Režite rolu na 13 jednakih dijelova (ruža) za kalup od 26 ili 28cm • uzmite okrugli kalup pa vidite koliko bi ruža stalo, imajući na umu da će se još udvostručiti, i na toliko dijelova narežite svoju rolu 8. Ruže posložite u dobro namascen kalup maslacem, s razmakom od 1-2cm, prekrijte prozirnom folijom, krpom i neka se dižu još pola sata-sat 9. Zamutite jaje s prstvohvatom soli i 1/2 žlice ulja pa premažite ruže te pospite sezamom 10. Pecite 30-35min (ovisno o jačini pećnice) na 200C na donjem dijelu pećnice dok ne vidite da je gore poprimila zlatno-smedju boju —> najbolje ju je čuvati u plastičnoj vrećici ili obloženu prozirnom folijom #ruzapogaca #recept #uskrs #kaufland #kauflandhrvatska #ruza #pogaca #dizanotijesto #recept #jednostavnirecepti #recipes #easyrecipes #dough

♬ original sound – Marija Mazalin

Ako još niste, zapratite Mariju na TikToku i Instagramu i isprobajte neki od njezinih recepata!

Autorica: Monika Mladen

Za više zanimljivih sadržaja zaprati nas i na našim društvenim mrežama!

Similar Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)